Ceainicul – piesa centrala intr-o bucatarie

homex.roPoate ca nu ii acordam suficienta atentie. Poate folosim altceva pentru a fierbe ceaiul, insa un ceainic potrivit are un impact deosebit atunci cand vrem sa ne intampinam invitatii cu acea bautura calda ce ne ajuta sa ne reconectam.

Alegerea ceainicului nu este de fiecare data pe atat de usoara pe cat pare. Chiar daca unii ignora importanta acestei ustensile pentru bucatarie, alegand doar in functie de aspect, exista si o serie de alti factori de influenta. Modul cum arata un ceainic este insa mai putin important: cert este un singur fapt – trebuie sa isi dovedeasca aspectul practic pentru bucatarie.

Cum inainte de a merge la cumparaturi ne place sa consultam oferte diverse, a cauta un ceainic in mediul online a devenit o regula  generala. Site-uri si magazine specializate ne pun la dispozitie modele diverse de ustensile de bucatarie – putem gasi foarte usor de toate pentru bucatarie la homeX. Care ar fi avantajele? Gama variata de produse si posibilitatea de comanda si livrare direct la domiciliu ajuta la economisirea de timp si de bani.

Ce trebuie sa cautam la un ceainic

Materialul din care este realizat un ceainic este principalul factor de decizie. Un ceainic trebuie sa fie rezistent la temperaturi ridicate sau joase, fara ca materialul din care este confectionat sa isi schimbe din proprietatile fizice si chimice.

Interiorul ceainicului trebuie de asemenea verificat. Cu siguranta nu este de dorit un ceainic dintr-un material care poate afecta proprietatile ceaiului preparat – miros sau gust. Interiorul ceainicului, prin urmare, trebuie sa nu aiba vreun miros specific.

Manerul si capacul ceainicului ales, care va deveni o piesa de rezistenta in bucatarie, necesita de asemenea atentie. Pe de o parte manerul trebuie sa fie unul ergonomic, confortabil, care sa asigure o priza buna si care sa nu se infierbante, pentru a fi prevenite accidentele. Pe de alta parte, capacul la un ceainic trebuie sa etanseze perfect, pentru a proteja interiorul dar si pentru a putea fi realizate infuzii rapide.

Indiferent de scop, ceainicul este de dorit intr-o bucatarie. Poti prepara ceaiuri bio care sa te ajute la curele de detoxifiere sau slabire, poti de asemenea sa prepari cate un ceai care sa te incalzeasca dupa ce te-ai intors de la munca prin racoarea sezonului rece. Cu siguranta ceainicul se inscrie in lista de ustensile pentru bucatarie de care ai absoluta nevoie.

Lasă un comentariu